torstai 26. huhtikuuta 2012

Kuningas lähtee Ranskaan

Tässä välillä tapahtunutta:

- K, 2 vuotta ja 3 kuukautta, on oppinut pyöräilemään tavallisella polkupyörällä (okei, apupyörät sentään on, aivan niin ihmelapsi tenavamme ei sentään ole). Näyttää hullunkuriselta, kun pieni ihminen painaa täysillä isompien lasten perässä.

- Käväisin lyhyesti Helsingissä todetakseni, että onpa se iso. Vanha kaveri kierrätti uudessa Musiikkitalossa, joka oli komea.

- Teimme koko perheen voimin päiväretken Tarttoon, jossa kohtasimme entuudestaan tuntemattoman aarteen: Tarton yliopiston kasvitieteellinen puutarha oli keväisessä harmaudessaankin vallan hurmaava. Sinne pitää ilman muuta mennä kesällä piknik-korin kanssa. Lapset voivat riehua puutarhan leikkipaikalla.

- Olemme syöneet talven jälkeen ekan kerran päivällistä ulkona, kotipihalla. Takit tiukasti päällä, fleeceä takapuolen alla ja lievästi hampaat irvessä. Ei mikään suuri terassinautinto, mutta otetaan keikkuvasta keväästä kaikki irti.

- Sähköpostilaatikossani polttelevat lentoliput Pariisiin. Ikuna aiemmin en ole Ranskassa käynyt. Lukioranskan preppaus alkaa nyt. Je suis tres heureuse! (juujuu, pitäisi olla joku grave tai circonflexe tuolla tresin päällä, mutta en muista kuinka päin se on ja vaikka muistaisin, en löydä sitä näppikseltä)


4 kommenttia:

Tiina Linkama kirjoitti...

Matti Nykäsen tapaan toivon että myös sinulle käy näin: Bon Voyage

"Aina ku mä hyppään ja pääsen siihen hyppyrin nokalle, niin mulle tulee sellanen bon voyage -tunne, siis että mä oon kokenu tän joskus aikasemminkin."

S kirjoitti...

Merci beaucoup! Mä uskon, että se on ihan up yours, kuinka se reissu menee :)

Suski kirjoitti...

Hyvää matkaa Pariisiin! Olen käynyt siellä lukioaikana luokkaretkellä kauan sitten (ööö... vuonna -88), mutta muistan kyllä hyvin kuinka ihanaa siellä oli. =)

Oli huhtikuu ja Suomessa siihen aikaan harmaata, kuraista, märkää ja ehkä vähän luntakin. Ja Pariisissa oli kesä: Lämmintä, aurinkoista ja ihania kukkivia puita. Lisäksi tietenkin paljon hienoa nähtävää.

S kirjoitti...

Suski, kiitos! Täältä blogista kuuluu aikanaan miten matka meni.

Related Posts with Thumbnails