tiistai 20. tammikuuta 2009

Laululavalle hiihtämään

Aina kannattaa jutella naapurin rouvan kanssa. Kyselin, mahtaako Tallinnassa olla mahdollisuutta hiihtää. Hän vinkkasi käymään osoitteessa www.talvekeskus.eu. Ja todellakin, Tallinnan laululava ympäristöineen on talvisin pienimuotoinen talviliikuntakeskus.

Lavan liepeiltä löytyy pulkkamäkiä, lumilautailuopastusta ja jopa pieni hissi rinteen päälle. Hiihtämään laululavalla ei pääse, mutta se järjestyy Nõmmen spordikeskuksen radalla. Luntahan Tallinnassa ei ole juuri yhtään, mutta Nõmmelle on tykitetty 1,3 kilometrin rata.

Kun tuli laululavasta puhe, niin tiedoksi, että heinäkuun alussa emme ole kyläilemässä kenenkään luona Suomessa tai missään muuallakaan. Silloin on todellinen virolainen pakko mennä -tapahtuma eli laulu- ja tanssijuhlat. Ne pidetään 2. - 5.7. Minulta jäi viimesyksyinen Viron itsenäisyyden juhlavuoden jättimäinen yölaulujuhla väliin. Tätä en aio missata.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tokihan olette lähdössä Otepäähän katsomaan kun toiset hiihtävät.

Itse kävin juuri hakemassa liput katsomoon ja auton pysäköintiluvan.
Viimetalvena jäi väliin, nyt piti korjata asia.

S kirjoitti...

Onnellinen sinä! Otepäähän oltiin lähdössä, mutta nyt tulikin kisaviikonlopulle reissu Suomeen. Jäämme siis odottamaan ensi vuotta. Olisi kiva kuulla viikonlopun jälkeen, millainen oli kisapaikalla meininki!

Anonyymi kirjoitti...

Lauantaina olimme Otepäällä katsomassa naisten kympin ja miesten viisitoista kilometriä. Väkeä oli kohtuullisesti, sää suosi ja tunnelma oli hyvä. Jos olet käynyt Salppurin kisoissa, niin tiedät mikä on oikea kisameininki, mutta tämä oli hyvä kakkonen.
Kisapaikka oli jotenkin vaatimaton, mutta maisemat kauniit kumpuilevat, toisin kuin muualla Virossa.
Ihmiset näyttivät syövän ranskanperunoita ja makkaraa tai lihapullia styroksialustoilta, ei tullut nälkä katsellessa. Lämmin tee oli hyvää ja maksoi 5 Ekr muki.
Pääkatsomossa, jossa olimme, oli vain kourallinen väkeä. Penkit olivat lumiset joten piti tyytyä seisomapaikkoihin, mutta ei se haitannut. Siitä näki hyvin, kaikki tapahtui edessä ja maaston tapahtumat näki edessä olevalta suurelta skriiniltä. Suomalaisten väliajat ja sijoitukset kuulutettiin ihan selvällä suomenkielellä.
Kaiken kaikkiaan ihan kiva kokemus, suosittelen.

S kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos kisaraportista! Mukavalta kuulostaa, tähtään siis ensi vuoteen.

Salppurilla olen käynyt muistaakseni vain kerran, vuoden 1989 MM-kisoissa. Sinä päivänä Jari Puikkonen voitti kultaa. Ei ollut v-tyyliä ja hiihtäjätkin olivat niin puhtaita, jotta...

Terhi kirjoitti...

Mä tuun sit kans Laulujuhlille. Jee!

S kirjoitti...

Terhi, tervetuloa mukaan!

Related Posts with Thumbnails