keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Ihmiskehon salaisuudet -näyttely Tallinnaan


Ympäri maailmaa kiertänyt ja aina kovasti kohua herättänyt ihmiskehoa sisältäpäin esittelevä Bodies revealed -näyttely saapuu Tallinnaan 13. marraskuuta. Näyttely on esillä uudessa Solaris-keskuksessa.

Sikäli kun näyttelyn idea ei ole kaikille tuttu, niin lyhyesti: näyttelyssä on esillä oikeita ihmisvartaloita, jotka on käsitelty siten, että kehosta on irrotettu nesteet ja jäljelle ovat jääneet luut, lihakset ja sisäelimet yms. Näyttelyssä olevat kehot ovat peräisin ihmisiltä, jotka ovat eläessään testamentanneet ruumiinsa tämän näyttelyn käyttöön. En tämän kummemmin osaa asiaa selittää, oheinen kuva kertoo vähän ja ylläolevat linkit enemmän.

Eihän tämä kovin heikkohermoiselle tarkoitettu näyttely ole. Minua hieman houkuttaisi mennä se katsomaan, mutta täytyy vielä miettiä.

Kuva on tältä Bodies revealed -sivulta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää mielenkiintoiselta! Pitäisiköhän tulla Tallinnaan ihan vaan katsomaan sitä?

Mutta kerropa S, miten lahden takana suhtaudutaan suureen mörköön eli sikainfluenssaan? Onko sielläkin hysteria saanut Suomen tavoin lähes inkvisition piirteitä ja ihmisiä pelotellaan ottamaan täysin turha ja todennäköisesti vaarallinen rokote? Ja vielä odottavat äidit etunenässä! Eikö tämä maa ole oppinut talidomi-ajoista mitään?

Anonyymi kirjoitti...

Enemmän ottaa päähän tuo rokotteella pelottelu. Jos pelottaa rokotus, jätä se ottamatta. Jokainen tehkööt oman päätöksensä. Nuo pelottelut kehitysvammoista ovat perusteettomia, vastuuttomia ja ihan yhtä hysteerisiä kuin sikainfluenssan liika pelkääminen.

T: Toinen S Suomesta

S kirjoitti...

Kiitokset keskustelunavauksesta ja kahdesta vastakkaisesta mielipiteestä!

Anonyymi ja S, täällä ei tosiaankaan voi puhua mistään hysteriasta. Jos en seuraisi päivittäin Suomen uutisia, en luultavasti tietäisi koko sairaudesta mitään.

Neuvolakäynneillä sikainfluenssasta saati rokotteesta ei ole puhunut kukaan. Jossakin kohtaa ajattelin, että pitäisi ottaa asia puheeksi, mutta unohdin sitten koko homman.

Tästä huomaa mainiosti sen, että kun asiasta ei puhuta joka tuutissa, ei itsellekään ole kehittynyt aiheesta mielipidettä suuntaan tahi toiseen. Näillä näkymin ei kukaan meidän perheestä ole rokotetta ottamassa - ja jos olisimme Suomessa, minä varmaankin ottaisin. Ehkä.

Hyvin kiinnostava ilmiö tämä kyllä on. Kuka on oikeassa? Pitääkö kaikki pöpöjä vastaan heti rokottaa? Vauhkoavatko tiedotusvälineet liikaa? Kuinkahan monta lasta on näidenkin sanojen aikana jo ehtinyt kuolla malariaan, hiviin tai silkkaan nälkän? Entä jos sikainfluenssa kiihtyykin todella pahaksi epidemiaksi?

Related Posts with Thumbnails