tiistai 12. maaliskuuta 2013

Tallinnalaista kosmetiikkaa

Syksyllä tein LT-blogin ensimmäisen ruokapostauksen, ja nyt otetaan entistä pidempi harppaus epämukavuusalueelle: seuraa blogin ensimmäinen päivittäiskosmetiikkapostaus. 

Älkää naurako. 

Orto on perinteikäs virolainen päivittäiskosmetiikan valmistaja. Orton Puhas Loodus -sarjan sampoita, saippuoita, rasvoja ja kasvovesiä myydään jokaisen tavallisen ruokakaupan kosmetiikkahyllyssä. 

Eräällä syksyn kaupparetkellä etsiskelin hyllystä jotakin, kun tajusin, että Puhas Loodus -tuotteet eivät maksa juuri mitään. Purkkien hinnat pyörivät 2 - 3 eurossa (apteekeissa hinnat voivat kiivetä jopa 4 euroon). Totesin, että näillä hinnoilla voisin testailla, mitä ihmeitä virolaiskosmetiikka hipiälleni tekee. 

Lisäksi tuntui kivalta ajatukselta, että päivittäiskosmetiikka voisi tulla kotikaupungistani, eikä L'Oréalin megatehtaasta maailman toiselta puolelta. 

Luonnonmukaisuuteen en ota kantaa: vaikka tuotesarjan nimi on Puhas Loodus, puhdas luonto, en ole jaksanut perehtyä tuotteiden INCI-luetteloihin (se pikkupräntti purkkien kyljessä), jotta tajuaisin, onko aineissa mitään luonnollista - mitä ikinä termillä halutaankaan tarkoittaa. 

Olen viime kuukausien aikana kokeillut muutamia tuotteita ja lyhyesti sanoen: tuotteista suurimman osan hinta-laatu-suhde on minulle erinomaisen riittävä.

Katsotaanpa tarkemmin, mitä kylppärimme hyllystä löytyy. 

- Kuvassa vasemmalla on auringonkukkasampoo värjätyille hiuksille. Tämä jää itselläni vakiokäyttöön. Erinomaista kamaa. Vaahtoaa mukavasti ja kuontalo on juuri sopivan pehmeän ja puhtaan tuntuinen pesun jälkeen. 

- Toisen vartalonkuorintavoide suihkussa käytettäväksi. Ihan ok, mutta en osta enää. Ei vain tunnu kivalta. Vartalokuorinnan pitää tuoda homeiseen, kalkkisaosteiseen suihkukoppiin luksusta. Tämä ei sitä tee. 

- Kolmantena yövoide, joka sampoon tavoin jää pysyvään käyttöön. Naama on aamuisin pehmeä kuin vauvan takamus. Voi olla, että kesällä täytyy käyttää jotain keveämpää voidetta, mutta näin talvisaikaan kasvojen ihon rapistessa pakkasella pois, on tämä rasva aivan loistavaa kamaa. 

- Neljäntenä kasvovesi, joka kuivattaa minun naamaani liikaa. Lisäksi se tuoksuu vähän jollekin miesten partavedelle. Sen sijaan Ortolla on oranssinväristä tyrnikasvovettä, jota aion tämän purkin loppumisen jälkeen ostaa. Se kosteuttaa ihoa niin hyvin, että mitään yövoidetta ei tarvitse ja pärstä tuntuu aamulla mukavalta. Tyrnikasvovesi on ehkä paras kaikista kokeilemistani Orton tuotteista. 

- Viidentenä jalkarasva, joka on oikein hyvä. Ostan uudestaan. 

- Kuudentena kasvojenkuorinta-aine, jolle vartalokuorinnan tavoin jää merkintä "ihan ok". En ostaisi uudestaan.  

Kuvassa olevien tuotteiden yhteishinnan laskeskelisin olevan noin 18 euroa. 

Ja kuten kaikki itseään kunniottavat meikkibloggarit kysyvät postauksen lopussa: onko teillä kokemuksia Orton tuotteista? 

6 kommenttia:

LK kirjoitti...

Eipä ole kokemusta, mutta testataan :) Shampoo kuulosti hyvältä, onko niillä hoitoainettakin? Mun kuontalolla shampoota kuluu paljon, mutta hoitoainetta vielä enemmän...

(sen sijaan suihkukopista sanoisin sen verran, että pese se etikalla. Vesi ja normaali söögiäädikas fifty-fifty. Jos käsissä on haavoja, laita hanskat, kirvelee niin pirusti. Mutta lähtee homeet ja kalkit. Nimimerkillä kuka keksi mustat laatat Tallinnassa)

S kirjoitti...

Hoitoainetta elikkäs palsamia on sitäkin. En ole testannut, kun aika harvoin täytyy takkuja selvitellä :)

Täytyypä kokeilla etikkaa. Mulla on ollut aina jotain kaupan mömmöä, mutta tuotahan ilman muuta pitää testata.

Anonyymi kirjoitti...

Jos tuotteet ovat noin mainioita, voisitte harkita maahantuontifirmaa tänne lahden pohjoispuolellekin!

LK, kuinka tuon etikkapesun teet? Kostutatko paikat ensin ja annat litkun vaikuttaa ensin ja sitten kuuraat juuriharjalla vai miten toimit? Mä olen etikalla yrittänyt kanssa, mutta lopputulos ei tyydytä.

S kirjoitti...

Anonyymi, nyt saatan olla nähnyt unia, mutta minusta tuntuu, että olisin nähnyt Puhas Loodus -sarjan tuotteita Suomessakin. Tai sitten en. Tallinkin laivoilla niitä ainakin on, joten voi olla, että miellän sen jotenkin Suomeen.

Jos LK ei vastaa sinulle täällä, niin kysypä asiaa suoraan LK:n omalla blogimaaperällä osoitteessa http://kodulinntallinn.blogspot.ch/

LK kirjoitti...

Anonyymille etikkasiivoojalle vastaisin, että yleensä vähäkalkkisemmat kohdat, kuten seinät, pyyhin etikkaveteen kostutetulla rätillä ja sen jälkeen kuivaan. En siis huuhtele. Lattiat, joihin ainakin meillä kerääntyy eniten kalkkia, tarvitsevat usein vähän liotusta ja kuurausta juurikin mainitulla harjalla. Jos haluat esitellä kemian ihmeitä kotioloissa, kaada kalkkiseen kohtaan ruokasoodaa ja päälle etikkaa. Lasten viihdytys taattu, nopeuttaa myös skeidan irtoamista:)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kiitos etikkavihjeistä. Ihmettelijä on siis S:lle tuttu Jäken T, unohtui vaan mainita asiasta. Varmasti kokeilen tuota sooda + etikka -yhdistelmää joku päivä ihan vaan omasta mielenkiinnosta.

Related Posts with Thumbnails