sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Tallinnan oma JFK

Tallinnan lentokenttä tulee jatkossa olemaan nimeltään Tallinnan kansainvälinen Lennart Meren lentokenttä. Asia julkistettiin perjantaina, mutta virallisesti lentokentän nimi muuttuu ensi maaliskuun 29. päivä, jolloin tulee kuluneeksi 80 vuotta edesmenneen presidentin syntymästä.

Nyt voi maailmassa lentää vaikka JFK:lta CDG:n kautta Lennart Merelle. Mutta jos Suomessa pitäisi nimetä lentokenttä jonkun mukaan, niin kuka se joku olisi?

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mauno Koivistolle satama, UKK:lle hiihtolatu, Ahtisaari vain piipahti Suomessa, Halosen aikana otettiin käyttöön Kultarannan uusi vene, Mannerheimillä on tie ja Paasikivellä linja. Joo, Malmin lentokentän voisi nimetä Pete "Räkä" Malmin mukaan eikä tarvitsisi edes kylttiä muuttaa. Punk never dies, toteaa P.

Anonyymi kirjoitti...

Helsinki-Vantaa olkoot jatkossa tunnettu JKP Internationalina. Juho Kusti P siis.

Anonyymi kirjoitti...

Kuis olis Ryti?

Haloselle riittänee se snägäri jossa hän kävi "näyttäytymässä rahvaalle" viime vaalien aikoihin. Vai liekö sekin liikaa?

Anonyymi kirjoitti...

Relander oli koko kansakunnan kokoava voima ja ah niin innostava edelleen! Ehdottomasti pitää saada Relanderin tori (myi kaalia Viipurin torilla). Mikä olisi parempi kuijn reissu-Lassen mukaan nimetty lentokenttä? Helsingissä on jo ravintolalaiva jonka nimi on Relander-jotain... Terveisin Relanderismi-aatteen kannattaja.

Anonyymi kirjoitti...

Entäpä joku ei-pressa?
'Laskeudumme Nurmelle aikataulun mukaan'.

Eino Leino International?

Sibelius...?

Anonyymi kirjoitti...

Hei, tästähän tuli kiinnostavaa!

Oma suosikkini ehdotuksista olisi tuo Sibelius, ilman muuta. Poliitikon nimen käyttämisestä tulisi kuitenkin älytöntä kädenvääntöä, kun puoluekannat kolisisivat yhteen. Muusikko olisi sopivan neutraali, ja Sibbe, uskoisin, täyttäisi enemmän kuin riittävästi suurmiehen mitat lentokentän nimeämiseen.

Mutta kyllä toi Reissu-Lassekin olis hyvä! :) Paasikiveä voisin myös kannattaa. Ehkä minusta lentopelkoisesta tuntuisi turvallisemmalta laskeutua jyhkeälle ja vakaalle Paasikivelle.

Paavo Nurmella on mahtavat saavutukset, mutta ehkei kuitenkaan ylittäisi Sibbeä. Mutta Turun lentokentänhän voisi nimetä Paavo Nurmen kentäksi ihan komeasti.

Jatkakaa ihmeessä vielä aiheesta,

kannustaapi S

Related Posts with Thumbnails