perjantai 10. lokakuuta 2008

Wunderbaum "Estonia"

Aamukävelyllä huomasin erään auton peruutuspeilissä roikkuvan Wunderbaum-hajukuusen tuoksua "Estonia". Kuusi oli tietenkin sinimustavalkoinen.

Milleköhän Estonia-wunderbaum tuoksuu? Kivihiilivoimalalle? Hapankaalille? Räksyttävälle vahti-schäferille, joka on ollut viikon yhtä mittaa pihalla? Raitiovaunulle talviaamuna, kun kaikilla matkustajilla on yllään räntäsateesta märät takit?

Onkohan Suomessa vastaavaa kuusta ja mikähän sen tuoksu olisi?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

no, suomituoksujahan on tietysti monta: savun häivähdys lauantai-illassa, ehkä myös ripaus avautuvan olutpullon mallasta ja hatuvaa vihtaa... tai aamuinen henkäys rantaheinikosta, kostea ja raikas... tai loppukesän paahteen makea tuoksu mäntykankaalta, kanervia ja pudonneita neulasia... Mennen-partavesi ja hammastahna, hiuslakka, puhtaat vaatteet ja nouseva hiki tanssipaikan eteisessä, ehkä pari poltettua tupakkaakin... kovaan pakkaseen nouseva hengityksen höyry, tulitikut ja kynttilöiden sytyttämisen kevyt katku jouluaattona hautausmailla... tuore juuri sahattu puu metsissä, rakennustyömailla, puuliitereissä, veistoluokissa... valkosipuli ja vanha viina sekä silli ja ruisleipä (tää on virolaisten kanssa yhteinen tuoksu nimeltä "veljeskansat")...

fiilisteli Väikeproua

Anonyymi kirjoitti...

Vielä tuli mieleen, että ainakin minun Virossani tuoksui useammin hieltä ja monta päivää käytetyiltä vaatteilta sekä aidosti esim. valkosipulilta, kuin modernissa Suomessa konsaan. Toki elämäni Suomessa on ollut lähinnä urbaanin korkeakoulutetun nuoren elämää, ja jossain muistojen lokeroissa asuu myös kotosuomalaisia hajumuistoja aidosta ja juurevasta elämästä. Jotenkin mun nenään käy paljon pahemmin voimakkaat keinotekoiset hajut ja hajusteet kuin ihmiselämään kuuluvat oikeat haisut. Ja olen kovin tarkkanenäinen, veikkaan, että puolisokin on tullut valittua osin nenän (oman, ei hänen) perusteella.
On muuten jännää, että mun luokassa on - kiitos oppilaiden - välillä melko voimakkaita ja eksoottisiakin tuoksuja, mutta alan ilmeisesti tottua niihin...

Väikeproua jälle

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja nuo Väikeprouan tuoksuvisiot! Melkein haistoin ne.

M, Tku

S kirjoitti...

Hianoi hajui! Tuore sahattu puu olisi kyllä hyvä Suomi-wunderbaum.

Hauska tuo kommenttisi luokkahuoneen tuoksuista. Siellä päin Suomea nelosen bussissa saattoi myös välillä aistia aika eksoottisia tuoksuja.

Related Posts with Thumbnails