keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Raitiovaunukoulu


Hee, enpä ole tällaistakaan ennen nähnyt: opetusraitiovaunu. Siinä on samat ajo-opetusmerkit kuin autokoulujenkin autoissa. Taitava ajoharjoittelija on kyllä, ratikka menee ihan niin kuin kiskoilla ;)

Mistä tulikin mieleeni, että Tallinnassa tuntuu, että joka toinen vastaantuleva auto on autokoulun auto. Kai autokouluja muidenkin maiden pääkaupungeissa on paljon, mutta täällä opetusautoja tulee vastaan ihan koko ajan. Lisäksi autot ovat kuin joulukuusia kaikkine varoitusmerkkeineen. Kuvan keltaisia kolmioita on autoissa katolla, kyljissä, edessä ja takana.

Ratikan näin matkalla suklaakauppaan ja postiin. Ruuhka oli kummassakin. Joulua pukkaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisesti taantuma ei vielä ole ehtinyt Tallinnan kauppoihin. Täällä ennustetaan, että joulukuun myynti pysyy viime vuoden lukemissa. Asuntokauppahan on jo seisahtunut eikä autokauppakaan käy. Mutta ei kai tästä ihan sellainen lama tule kuin 15 vuotta sitten, arvelee P.

S kirjoitti...

Taantuma ei ehkä vielä kauppojen valikoimassa näy, mutta yhteiskunnan ykköspuheenaihe se on. Asuntojen hinnat ovat laskeneet huimasti, kauppa ei tosiaan käy. Autokaupasta täällä en tiedä. Virolaiset varmaan pistäisivät viimeiset pennosensa autoon, jos niikseen tulisi.

Perheiden lisääntyneistä talousvaikeuksista kerrotaan paljon, ja pikavippivitsaus on pahana täälläkin. Kaikki sanovat, että nousukautta kesti 15 vuotta ja nyt se on loppu.

Related Posts with Thumbnails