torstai 4. joulukuuta 2008

Sofi Oksasen "Puhdistus" voitti Finlandian!

http://www.kauppalehti.fi/5/i/vapaa-aika/uutiset/index.jsp?oid=2008/12/17024

Puhdistus ja Oksasen esikoinen "Stalinin lehmät" ovat kuuluneet tämän syksyn ohjelmaan. Piinaavaa, rumaa, ilkeää ja ah niin raadollisen luonnollista tarinaa. Hienoa että Oksanen nyt saa näin näkyvää arvostusta. Se on hyvin ansaittu!

Sitä olen jäänyt ihmettelemään, miksi Stalinin lehmien takakansiteksti niin kovasti painottaa kirjaa "Oksasen feministisenä esikoisteoksena". Siksikö kirja on "feministinen" että kirjailija sattuu olemaan nainen ja päähenkilöt voittopuolisesti myös? Onko vaikkapa Juha Ruusuvuori sitten "sovinistikirjailija"? Tai Hannu Raittila?

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä saada vähän vaihtelua desantti Bäckmanin tutkimuksiin.

S kirjoitti...

Jaahans, aviosiippa ehti ensin! Meinasin itsekin laittaa aiheesta postauksen. Hienoa, että palkinto meni Oksaselle. Tietysti tasapuolisuuden nimissä pitäisi lukea ne muutkin ehdolla olleet.

Stalinin lehmät oli myös erinomainen kirja, mutta ei se minusta ollut Puhdistuksen veroinen. Mutta kummatkin edelleen suositeltavia luettavia kaikille.

Anonyymi kirjoitti...

Leimoilla on helppo myydä. Kas kun ei Hannu Väisästä markkinoitu viime vuonna queer-kirjailijana, kun hän sai F-palkinnon. Hannu Raittila muuten meni avioon Leena Landerin kanssa. He taitavat sitten olla onnellisia kirjailijoita, ainakin vähän aikaa, arvelee maailman menoa P.

T. kirjoitti...

Sami Bätmän (tai joku erinomainen pilaveikko dosentin nimissä) avautuu oikein kunnolla: http://www.uusisuomi.fi/kulttuuri/43125-finlandia-voittaja-kertoo-teoksestaan#comments
Vuodatus löytyy kohdasta 4.12.2008 14:46

Jäin pyörittelemään päätäni täysin pysähtyneenä.

Anonyymi kirjoitti...

Sofi Oksaseen liittyen tai liittymättä totean vaan, että maailmassa on todella paljon tytötteleviä sikamiehiä.

Nimim. (Virkavelvollisuudesta) laivaseminaariin pahimpana pikkujoulukautena osallistunut

T. kirjoitti...

Argh... pikkujoululaivailut juu. Viimeksi kun tulin tännepäin, oli pikalaivat täynnä ja piti varata paluumatka porauslautalta - perjantai-iltana. Voi oksennus.

Yritä siinä saada unta pitkän päivän jälkeen pianobaarin nurkassa puolen Kanta-Hämeen telekommunikaatioalan toimihenkilöiden kalapuikkoviiksikontingentti ympärillä pullistelemassa. Joukossa tyhmyys tiivistyy mutta Pentti oli kyllä hyvänä kakkosena yhdessä JiiPeen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Takavasemmalta, ohi kalapuikkoviisten ja muiden sovinstien, pari kommenttia Oksaseen: Kielsin tänään oppilaita lukemasta Puhdistusta: veikkaa, että nuorison psyyke ei kestä! Ja pojat sitten jo suunnittelivatkin ostavansa kirjan kimppaan, kun kirjastossa on niin hirmuinen jono...

Tuliko punainen Lehmä- ja kardemumma-aiheinen paketti muuten taannoin perille?

Kyselee
Väikeproua

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä tosiaan oli Bätmän pahana Uudensuomen kulttuurisivulla. Eikä liene edes mahdotonta, että kyseessä oli herra desantti itse, sillä, vaikka itse teksti ei täysipäisen ihmisen guarkirjoittamalta tuntunut, niin eivätpä sellaisilta ole herra desantin "tutkimuksetkaan" vaikuttaneet.

Related Posts with Thumbnails