torstai 8. lokakuuta 2009

Ei takki päällä kirjastoon ynnä autoiluasiaa

Tallinnan pääkirjaston eteisaulaan oli ilmestynyt tiukka kyltti: ulkovaatteissa kirjaston sisään astuvia asiakkaita ei palvella. Päällysvaatteet tulee jättää narikkaan.

Vein takkini kiltisti narikan tädille, ei siinä mitään. Mutta miksiköhän näin jyrkkä linja on täytynyt laittaa? Aiemmin kirjastossa on kehotettu ja suositeltu jättämään ulkovaatteet naulakkoon, nyt oli menty asteen ehdottomammaksi. Onko liikaa varkaita, jotka vievät paksun takin sisuksissa kirjoja? Pelätäänkö syyssateista märkien ulkovetimien pilaavan kirjat? Enkö saisi edes pikaisesti käydä palauttamassa kirjojani, jos minulla on takki päällä? Ehkä täytyy käydä kysymässä, mikä tähän on syynä.

Totesin myös, että Vapauden aukion alla oleva parkkihalli on ehkä hienoin, jossa olen käynyt. Parkkiruudukkojen väleissä on nähtävillä vanhaa kaupunginmuuria, jota aukion remonttitöiden aikana kaivettiin esille. Muurinpätkät ovat myös mukavasti valaistut. Hienoa, jatkossa voin tavallisen betonitolpan sijaan kolhia auton kyljen keskiaikaiseen kaupunginmuuriin!

Ja juu, jos sattuu matkustamaan Tallinnaan sähköautolla, on Vapauden aukion parkkiluolastossa myös sähköautojen latauspaikka. Se on laatuaan Viron ensimmäinen julkinen ja maksuton autolataamo. Siellä luultavasti ei ole kovaa ruuhkaa, sillä Pealinn-lehden jutun mukaan Virossa on rekisteröity vain 4-5 sähköautoa.

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails