maanantai 9. marraskuuta 2009

Martinpäivän meininkejä ja talvitunnelmia

Tänään on ollut ovellamme liikennettä! Martinpäivän pyhimykset, mardisandid, ovat käyneet meille laulamassa, esittämässä arvoituksia ja toivottamassa hyvää sato- ja karjaonnea ensi vuodelle. Kaikkiaan illan aikana meitä tervehti viisi eri pienten marttien joukkoa, joita ei voi muuta kuin kehua. Tavattoman reippaita ovat lapset täällä esiintymään. Jo murrosiän kynnyksellä olevat pojatkin tervehtivät, toivottelevat ja laulavat empimättä. Mieluusti heille antaa herkkuja kiitokseksi "santtimisesta".

Kiinnostavaa oli myös kuulla virolaisia arvoituksia, joita martit meille esittivät. Niitä tuntuu riittävän, sillä vaikka viisi eri joukkoa kyseli meiltä yhteensä varmaan useamman kymmenen arvoitusta, ei kertaakaan tullut sama vastaan.

Alla olevista kuvista ensimmäisessä on yksi illan marttijoukoistamme, naapurimme herttaiset tytöt.

Muut kuvat kertovatkin, kuinka paljon meille tuli viime perjantaina lunta. Nythän se on lähes kokonaan sulanut pois, mutta näyttäisi siltä, että lähipäivinä sitä saadaan lisää.


 

 

 

 Posted by Picasa

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Haa, virolaiset on näköjään tässäkin meitä edellä. Suomessa Martin päivä on vasta 10.11.

S kirjoitti...

No, eivät oikeastaan, minä kirjoitin huolimattomasti: pienet martit juoksentelevat talosta taloon martinpäivän aattona ja itse päivä oli tiistaina 10.11., eli ihan samana päivänä kuin Suomessakin Marttia juhlitaan.

Related Posts with Thumbnails