torstai 12. marraskuuta 2009

Sitku

 


Sitten kun minulla on joitakin ylimääräisiä miljoonia viron kruunuja käsveskan taskussa, ostan tämän kuvassa olevan talonrötiskön ja kunnostan sen entisaikojen loistoon, järjestän tornissa kahvikutsuja kavereille, vietän puutarhajuhlia ja lähden huvilastani joka päivä kävelylle Kadriorgin puistoon. Lisäksi ostan huvilaan flyygelin ja järjestän lied-konsertteja sekä tarjoan majoitustilaa erään kuoron kuorolaisille.

Sydämeni oikeasti itkee verta joka kerta kun menen tämän talon ohi. Se sijaitsee Kadriorgissa Narvan maantien ja Poska-kadun risteyksessä, hyvin vilkaisliikenteisessä paikassa. Talo on luultavasti läpimätä ja romahtamispisteessä, mutta silti siellä taitaa joku asua, sillä parissa ikkunassa on verhot ja ikkunalaudoilla näkyy kukkia.

Tästä kuvasta ei näe upeita puukaiverrusyksityiskohtia ovien yläpuolella. Joku puuseppä on joskus todella osannut asiansa. Tornista näkisi hienosti vain muutaman sadan metrin päässä olevalle merelle (kuvasta katsottuna oikealle). Puutarhassa on vielä joitakin vanhoja omenapuita. Neliöitä rakennuksessa on varmaan 300.

En tiedä, onko talo suojelukohde, mutta saisi olla. Toisaalta, kaupungilla ei varmasti ole sitä rahaa kunnostaa. Surullinen veikkaukseni on, että parin vuoden päästä tämänkin talon paikalla on lasikuutio.

Mesenaatit saavat ilmoittautua kommenttilaatikkoon!


Posted by Picasa

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hmm, taitaa tulla kisa tuosta minun ja sinun välillä. Kerrassaan mainio pytinki. Mahtuisko tuohon 2 perhettä?

Iso-J

Rännumees kirjoitti...

Tässä on hiukan isompi kuva talosta. Copy/pastaa linkki:

http://img81.imageshack.us/img81/146/estland254552008064.jpg

Minusta tuo muistuttaa Peppi Pitkätossun taloa.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on jo kokemusta flyygelin hankinnasta, vaikken soittaa osaakaan, että kai mä jonkinlainen mesenaatti olen (ainakin usein iltaisin aika naatti). Pärnussa on myäs muutamia varteenotettavia huviloita vastaavaan suunnitelmaan. Me ehkä ostetaan "kesämökki" Tartosta, kunhan voitetaan lotossa.

Sääli on, että nykyään käsityö on niin kallista ja harvinaista, ettei moisia pitsihuviloita ole kellään varaa (eikä varmaan taitoakaan) rakentaa.

Väikis

S kirjoitti...

J, mulla on jo ainakin kolme kruunua säästöpossussa, joten pidähän kiirettä! Ja kyllä tuonne kaksi perhettä mahtuu vaivatta. Minä kyllä haluaisin tuon tornin...

Rännumees, jee, sinun kuvassasi näkyvät ne puuleikkauksetkin paremmin. Ja totta, Huvikumpu tulee mieleen.

Väikis, se, joka käyttää MSN Messengeriä liian pitkään ja väsyy, on varmaan mese-naatti? *öhö-öhö*

Joo, kun mulla jää tämän kunnostamisesta rahaa yli, niin voisin hankkia kesämökin Pärnusta. Jos te tulisitte naapuriin, niin voitaisiin koordinoida yhteistalkoita ja hankkia yhteinen lapsenvahti. Lähden pudottamaan neljännen kruunun säästöpossuun.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kaikki äkkiä S:n nimissä lottoamaan ja sitten kahvikutsua odottelemaan!

Toivoopi T Jäkestä

P.S. Tarkoitus olisi ehtiä käydä katsomassa myös Kalju Suuren näyttely Tuusulassa

S kirjoitti...

Kaikki lottovoittonsa minulle toimittaneet saavat myös pullaa ja ehkä vielä leivoksiakin!

Rännumees kirjoitti...

Voisin harkita jos tarjoat kaffeet ja kaakkua kahvilassa Chocolats de Pierre, tallinnassa. :o)

Tässä kaverin ottama kuva sieltä:

http://img32.imageshack.us/img32/667/picture2749865231.jpg

S kirjoitti...

No juu, voin minä vieraat sinnekin vielä, sillä paikka on toden totta loistava. Täytyisikin lisätä se tuonne meidän Tallinna-tärppiemme listaan.

Pierren vadelmalla höystetty valkosuklaakonvehti on sellainen, että taju meinaa lähteä.

LK kirjoitti...

Hei se on MUN sitkutaloni! Okei, sä näit sen ensin...

Mutta sitä korjataan nyt! Tai ainakin siltä näyttää, Narva maanteen puolelle on ilmestynyt rakennustelineet. Toivottavasti remppaajan rahat piisaa, tuosta tulis ihana.

S kirjoitti...

LK, ehkä me voidaan haaveilla siitä yhdessä :) Mutta onpa hieno kuulla, jos sitä aletaan laittaa kuntoon. Mielettömän upea talohan se on. Täytyypä käydä joku päivä tiirailemassa, miltä siellä näyttää.

Related Posts with Thumbnails