perjantai 9. huhtikuuta 2010

Halpaa kuin saippua

Tykkään kovasti kaikenlaisten lehtien lukemisesta ja istuisin plärimässä lehtiä vaikka päivät pitkät. Täällä Virossa olemme toistaiseksi tilanneet vain jompaakumpaa suurista sanomalehdistä (Postimees tai Eesti Päevaleht, nyt vuorossa ensin mainittu). Hyvin usein on kuitenkin tullut napattua lehtihyllystä mukaan jokin aikakauslehti ja mietittyä, pitäisikö joskus joku tilatakin.

Ostin uusimman Eesti Naine -lehden, jossa oli niin hyvä tilaustarjous, että siitä en voi enää kieltäytyä. Vuoden tilaus maksaa 300 kruunua. Se on hieman päälle 19 yleiseurooppalaista valuuttaa. Hinta on kerran kuussa ilmestyvästä kelpo aikakauslehdestä niin vähän, että melkein hävettää.Eesti Naine on lehti, joka on minusta jossakin Annan, Eevan ja Kotilieden välimaastossa. Se on naistenlehti, jossa on hyviä pitkiä juttuja asiallisista aiheista, mutta jossa annetaan palstatilaa myös esimerkiksi sisustukseen, kauneudenhoitoon ja ruuanlaittoon liittyville asioille.

Eesti Naine ei muuten ole mikään ihan viime aikoina lanseerattu naistenlehti, vaan sillä on kunnioitettava historia. Lehti alkoi ilmestyä vuonna 1924 ja kantoi neuvostoaikana nimeä Nõukogude Naine ("Neuvostonainen"). Uudelleen itsenäisymisen jälkeen neuvostonaisesta tuli jälleen Eesti Naine. Minusta ihan huippu journalistishistoriallinen yksityiskohta tuokin.

Kuvassa Eesti Naisen uusimman numeron kansi. Kuva löytyy yllä olevasta linkistä.

5 kommenttia:

Tiina L. kirjoitti...

Kaksi kysymystä Otepään brigaadilta:

1. Missä tilauksen voi tehdä Eesti naiseen tuolla hinnalla?

2. Millä lailla olet saanut blogiin loppuun tuon: You might also like - kohdan?

Ekaksi kuvittelin että sen on niin fiksu että hakee samoilla teemoilla, mutta ilmeisesti valitsee aiemmista kirjoituksista mitä vaan.

Ekalla kerralla sain mm. Kõpun majakan, nyt tuli talvihallaa ja rusinasoppaa.

santra kirjoitti...

Eesti naine on ehkä suosikkini virolaisista naistenlehdistä. Joskus luen kyllä myös Annea, vai mikä Anne ja stiil se nykyisin onkaan...

S kirjoitti...

Tiina, laita sähköposti osoitteeseen tellimine@kirjastus.ee, sano, että haluat tilata ko. tarjouksella ja ilmoita yhteystietosi.

You might also like -hommelin saat menemällä sivulle www.linkwithin.com. Seuraa etusivun oikealla puolella olevia ohjeita, homma on hyvin helppo.

Kyllä mä ainakin olen kuvitellut, että linkkivinkit tulisivat postausten tunnisteiden mukaan, mutta voin olla väärässäkin. Joka tapauksessa tuo on minusta ihan hauska lisä, joka muistuttaa itselleenkin, mistä on tullut kirjoitettua.

Santra, EN on kyllä hyvä. Anne & Stiiliä luen minäkin, mutta se onkin sitten ihan erilainen kuin EN. Kummallekin on paikkansa.

Anonyymi kirjoitti...

Saiskohan Eesti Naisen tilattua Suomeen? Vaikka vähän kalliimmallakin... Mä olen myös tykännyt siitä kovasti, monipuolisuudesta ja tietystä lämpimästä asiallisuudesta. Myös kielitaidon ylläpitäminen olis ihan hieno juttu.

Muuten, toveri S. Mä olen ihan salaa myös vähän kiinnostunut teesienestä, josta muinoin oli jotain juttua. Pystyisköhän semmoisen saamaan tänne Suomeen? Esim kuriiripostissa (ts. vieraiden mukana) tai kun tullaan ehkä kesällä käymään. Voin tietysti kääntyä myös Tarton-kontaktieni puoleen.

Tartossa on muuten kuulemma nuorten korkeakoulutettujen leivänleivontabuumi, kaikilla on juuripytty köökissä, kertoi virolainen ystäväni. Onkohan kyse samasta ilmiöstä, joka ajaa meodät täällä sieni- ja marjametsiin ja säilömään - nämähän ovat nykyään kolmekymppisten trendiharrastuksia! Olis ollut kiva päästä maistamaan virolaista juureen tehtyä leipää ihan jo siksikin, että en ole siellä juurikaan (:)) hapanleipään törmännyt.

Väikis

S kirjoitti...

Väikis, kai sen saa tilattua, tuskinpa lehti ulkomaan tilaajista kieltäytyy. Tai sitten mä jemmaan omat lehteni ja tuon ne sulle!

Pitäisi ensin tietää, mistä sellaisen teesienen saa! Niitä vissiin ihmisillä muhii kotona purkeissaan ja sitten kaverilta kysytään, josko sellaisen saisi. Täytyy jututtaa naapurin rouvia.

Tästä leivontabuumista olen minäkin kuullut ja erityisesti tuo leivän leivonta tuntuu olevan juttu. Minua se on vähän yllättänyt, kun minusta virolaiset ovat nohevia marjojensa ja säilykkeidensä kanssa. Mutta ehkä leipominen on vähemmän harrastettua.

Related Posts with Thumbnails