keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Appi, ei saa aru!

Viron kielen taitoiset, auttakaas taas.

Kun lihapaketin kyljessä lukee, että se on "jahutatud", niin se siis ei ole ollut pakastettu? Se vain on, öö, viileä? Pakastetuotteethan ovat "külmutatud", eikö?

Olen nimittäin koko ajan jostakin syystä luullut, että "jahutatud" tarkoittaa jo kertaalleen pakastettua, mutta eihän se taida niin olla.

Tämä on tärkeä tieto sikäli, että teen tuolle neiti K:lle pieniä liha-annoksia pakastimeen enkä siihen voi tietenkään käyttää kertaalleen jo pakastettua lihaa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mietin tuota aivan samaa itsekkin, kaiken järjen mukaan se tarkoittaa että liha olisi pidetty kaupassa viileässä, että ei ole ns. vasta teurastettua, mutta ei pakastettuakaan. :D

Hyvä blogi, päivität tiheään tahtiin joten on mielenkiintoista seurata. Itsekkin olen Tallinnassa asunut ja pystyn monissa asioissa samaistumaan. Ehkäpä sinne vielä palaankin :)

S kirjoitti...

No just noin! Minua on aivan samoin hämännyt se, että miksi pitää erikseen sanoa, että liha on "jahutatud". Eikö se nyt ole selvää, että jos on raakaa lihaa, niin se pidetään kylmätiskissä? Ja tästä sitten olen jotenkin päätellyt, että kai se läski näin ollen on ollut aiemmin pakasteessa, kun pitää erikseen todeta sen olevan "kylmää".

Voisi tietysti olettaa vähemmän ja ottaa selvää enemmän...

Kiitokset palautteesta, mukava kuulla :) Päivitystahti on välillä tiheä ja välillä uinuva täysin sen mukaan, miten arki antaa myöten.

Rännumees kirjoitti...

Jäi mullle epäselväksi, teetkö ne annokset raasta lihasta? Siis pakastat ne raakana?

Sillä nimittäin jos kypsennät sen lihan niin silloin voi valmiin ruuan pakastaa vaikka liha ollut pakastettu kun se oli raakaa.

Kaikki tämä tietenkin voi olla sulle päivänselvää mutta tuli nyt mieleen koska tiedän että kaikille se ei ole.

Päätän ruokaluentoni tältä päivältä tähän. :o)

S kirjoitti...

Hahaa, nyt menee mielenkiintoiseksi! Rännumees, en pakasta raakaa lihaa, vaan kypsennän lihan uunissa ja sitten pakastan, että on valmiitaa annoksia lapselle sitten sulattaa.

Mutta minä olen ollut aina hartaasti siinä uskossa, että kertaalleen jo pakastettua lihaa ei saisi enää toistamiseen pakastaa. En tosin osaa sanoa, mistä tämä oppi on peräisin. Sinun mukaasiko siis voi laittaa uudestaan pakastimeen?

Rännumees kirjoitti...

Juu, tässä sun tapauksessa, niin sen kypsän lihan voi pakastaa. Sehän on silloin kypsänä uusi ruoka.

Mutta muuten olet oikeassa, raaka-aineita ei pakasteta toistamiseen ellei niitä kypsennetä.

Selvyydeksi niin olen ammatiltani ruoka-alalla. Niin että jotain tietoa on päässä tästä asiasta.:o)

Anonyymi kirjoitti...

Se tarkoittaa viilennetty / kylmäsäilytetty. Tätä aikoinaan ihmettelin itsekkin ja suomen kielen kanssa ton merkityksestä meni tietty metsään (jauhettu, hah). Terveisiä vaan savonmualta, Iso-J

Related Posts with Thumbnails