perjantai 24. syyskuuta 2010

Perjantairesepti: karpalo-omenahillo

Nõmmen torilla oli pari päivää sitten hurjan tehokkaat ja positiiviset omenamyyjät, jotka meinasivat ihan väkisin saada minut ostamaan läjän omenia, vaikka olin juuri omppuja toiselta myyjältä ostanut. En sortunut.

Pirteillä omppumyyjillä oli maistettavana hilloa, jota kyllä olisin ostanut, jos heillä olisi ollut sitä myytävänä. Valitettavasti hilloa sai vain maistiaislusikallisen, mutta resepti annettiin sentään mukaan. Tässäpä siis omena-karpalohillon resepti. Myyjät suosittelivat kovasti käytettäväksi heidän kauppaamiaan Antonovka-lajikkeen omenia.

- puoli kiloa karpaloita
- kilo omenanpaloja
- 2 dl vettä
- 500 grammaa sokeria

Puhdista karpalot sekä puhdista ja pilko omenat. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää karpalot ja keitä niitä 5 minuuttia, välillä sekoittaen, kunnes ne pehmenevät. Lisää omenanpalat ja keitä 10 minuuttia. Sekoita joukkoon sokeri ja keitä vielä 10 minuuttia.

Ihan perussettiä siis, ei mikään asia säilöntäharrastajalle (joihin en siis itse lukeudu...). Minuun vain maku upposi, oli sopivasti hapanta, mutta silti täyteläistä, ja hillo oli tosi kauniin väristä.

Leppoisaa viikonloppua itse kullekin!

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hyvää tuli jahelpolla

Related Posts with Thumbnails