lauantai 4. syyskuuta 2010

Ulkosuomalaisuussarja, osa 1: Ulkosuomalaisen aapinen

Siihen nähden, että tässä on jo kaksi ja puoli vuotta viettänyt ulkosuomalaisen, hienosti sanottuna "ekspatriaatin", elämää, niin aika vähän olen täällä kirjoitellut siitä, millaiselta se ulkosuomalaisuus oikein tuntuu.

Tajusin tämän, kun sain pitkästä aikaa käsiini kirjan Nykyajan paimentolaiset - Työ ja koti maailmalla (kirjoittajat Kaija Maria ja Lari Junkkari, Otava 2003). Me olimme joskus vuosia sitten kirjan ostaneet, nyt se oli jonkin aikaa lainassa Ruotsissa asuvien ystävien luona ja palasi nyt takaisin kotiin. Selailin kirjaa pitkästä aikaa ja muistin, kuinka hyvä se on.

Niin, ensinnäkin: jos tämän blogin lukijoissa sattuu olemaan joku, joka miettii ulkomaille muuttoa, niin suosittelemme lämpimästi tutustumaan tuohon Junkkarin pariskunnan teokseen. Sekä T että minä luimme kirjaa hartaasti ennen Viroon lähtöä ja siitä oli hyötyä.

Toiseksi: koetan lähiaikoina kirjoitella vähän enemmän nimen omaan ulkosuomalaisuusajatuksista. Sillä ekspatriaattejahan tässä ollaan, vaikka Suomeen on matkaa kotiportailta vain noin 85 km.

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails