keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Sunnuntai Santa Cruzissa

Santa Cruz on merenrantakaupunki reilun tunnin ajomatkan päässä Piilaaksosta. Sunnuntaina oli täällä päin maailmaa isänpäivä ja päätimme lähteä juhlapäivän kunniaksi ajelulle.

Tämänhetkinen kuumuus on nyt pehmittänyt pään niin, että laitan tässä vain tulemaan muutamia kuvia retkeltämme ilman sen kummempia selityksiä. Santa Cruziin lähdetään kyllä toistekin ja tutustutaan paremmin esimerkiksi rannalla sijaitsevaan huvipuistoon. Nyt koko ranta oli aivan hillittömän täynnä ihmisiä, joten kävimme lähinnä vain syömässä ja kävelemässä (ja J pyöräilemässä) päästä päähän Santa Cruz Municipal Wharf -laiturin.

Olipa ihmeellinen kaupunki, jossa ollessa tuntui koko ajan siltä kuin olisin elokuvassa. Iso osa tunnelmasta tuli juuri rannan huvipuistosta, joka oli, ööö, vähän niin kuin amerikkalaisesta elokuvasta.

Toinen tekijä oli se, että kaupungin katukuvassa näkyi todella monennäköistä hiihtäjää. Useammaltakin tädiltä ja sedältä oli Woodstock venähtänyt aika pitkäksi. Eivätkä siellä nuoremmatkaan mitään kovin harmaita hiirulaisia olleet - noilla rannoilla selvästi kehtaa näyttäytyä!

 

(Laituri, jonka päässä oli lukuisia ravintoloita. Bongaa kuvasta pyöräilevä suomalaispoika!)


 

(Laiturilla oli paljon kalastajia ja ravustajia. Erään kalamiehen senhetkinen saalis näytti tältä.)

 

(Yleiskuvaa Santa Cruzin rannasta.)

 

(Kaliforniassa olen törmännyt usein tällaisiin jollekulle edesmenneelle omistettuihin penkkeihin. Santa Cruzin rantalaiturin kaikki penkit olivat muistopenkkejä.)

 

(Laiturielämää.)

 

(Motoristisedät olivat sikaritauolla.)

 

(Rantakaduilla näkyi aika möyheitä autoja.)

 

(Ei tartte ruokkia, löytävät kyllä itsekin evästä.)

Posted by Picasa

1 kommentti:

Sussu kirjoitti...

Mulla on Santa Cruzin reissua varten tällainen suositus - tosin ehkä sopii paremmin aikuisille: http://www.teahousespa.com/

Sieltä saa vuokrata oman kylpysviitin jossa voi nauttia porealtaasta ja katsella japanilaiseen puutarhaan. Ainakin yhdessä kylpysviitissä on myös sauna. Myös hierontaa yms. on tarjolla. Erityisesti keskitalvella sadepäivänä oikein ihana ja romanttinen kokemus, jos on joskus sellainen tilanne että lapset ovat hoidossa ja perheen aikuisilla on omaa aikaa.

Related Posts with Thumbnails