sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Pysy valitsemallasi polulla

San Franciscon keskellä on valtava (siis oikeasti valtava, 412 ha) puistoalue nimeltään Golden Gate Park. Puisto ei ole vain yhtä suurta viheraluetta, vaan sen sisällä on muun muassa erilaisia museoita, kasvitieteellinen puutarha ja konserttilava.


Meillä oli T:n kanssa perjantaina mahdollisuus viettää muutama tunti kahdestaan ilman lapsia. Pähkäilimme, mihin mennä ja päätimme lähteä tutustumaan Golden Gate Parkissa sijaitsevaan Japanese Tea Gardeniin eli japanilaiseen teepuutarhaan. Olimme kuulleet ja lukeneet siitä paljon kehuja.

Ei tarvinnut pettyä. Täkäläinen ruska on nyt parhaimmillaan, turisteja ei ole joka kulmalla bussilasteittain ja se puutarha - oi, se oli hieno.En ole suuri Japanin tuntija ja suuri ymmärrys tällaisesta puutarhakulttuurista ja sen merkityksestä minulta puuttuu. Mutta ymmärsi siitä tai ei, niin nauttia voi. Symmetria, polut, kaaret, lyhdyt, penkit, kauniit muodot, vesi, kalat. Enpä keksi, mikä näistä asioista EI olisi viehättävää.


Kuten lokakuussa kerroin, Tallinnassakin on nyt japanilainen puutarha. San Franciscon kollegansa loistoon sillä on vielä matkaa, mutta toivottavasti siitä huolehditaan niin, että se voi kehittyä yhtä hienoksi rauhoittumisen paikaksi kuin tämä täkäläinen.
Ja juu, jotta kokemus ei olisi ollut liian zen, niin arvon bloggaajanne tiputti korvakorunsa karppilampeen. Onneksi tapaus sattui sellaisessa kohdassa, jossa vettä ei ollut kuin kyynärpäähän asti ja sattumoisin juuri siinä kohtaa oli puutarhuri lähellä leikkelemässä pensaita.

Nöyrästi menin kysymään, josko kiltti puutarhuri voisi onkia koruni pois, kun höheltävä turisti olisi kuitenkin päätynyt kellumaan lampeen karppien kanssa.

Kiltisti herra kääri paidanhihansa ja nosti korun vedestä ja minä sain poistua nolostuneena T:n luokse, joka oli paennut mutkan taakse miettimään, kuka mahtaa olla tuo suomalaisen näköinen nainen, joka sekoilee keskellä lampea korujensa kanssa.


Posted by Picasa

4 kommenttia:

Tiina Linkama kirjoitti...

No wau, ihan menee sanattomaksi. Hieno oli! Upea!

S kirjoitti...

Jep, niin oli!

Raisa K. kirjoitti...

Kuinka kaunista. Ja mainio, kohottava lopetus postauksessa :).

S kirjoitti...

Kohottavat lopetukset, ne meillä osataan :)

Related Posts with Thumbnails