torstai 22. maaliskuuta 2012

Rukiista lettuleipää


Tortilloita on hauska syödä ja rullailla. Meillä tenavatkin tykkäävät "lettuleivistä" ja pyörittelevät omia käärylöitään.

Useimmiten olemme syöneet ulkomaisia täysjyvä-tortillalettuja, mutta Amerikan-olomme aikana oli virolaiskauppoihin ilmestynyt niille vankka, virolainen kilpailija.

Kodumaine õhuke rukkileib on valtavan kokoinen ohut, taipuisa ruislätty. Valtavalla tarkoitan oikeasti todella huomattavan kokoista pyöreää leipää: lätty peittää iltapäivälehden aukeaman (ok, en ole kokeillut, mutta niin se varmasti tekee). Siitä voi sitten repiä itselleen sopivia paloja.

Me olemme täyttäneet ruislättyä esimerkiksi savusiialla. Toimii. Olen myös tuumannut, että lätystä saisi aika helposti pientä suolaista tarjottavaa. Levittelisi vain ruisräiskäleen päälle vaikkapa majoneesia, juustoa ja haluamiaan täytteitä, käärisi rullaksi ja leikkaisi tästä suolaisesta kääretortusta siivuja.

En nyt kuollaksenikaan muista, minkä leipomon tuote tuo on, eikä tuosta surkeasta epätarkasta kännykkäräpsystäkään saa selvää. Mutta jos ken Virossa tuollaista haikailee, niin perusmarketin ruisleipähyllystä voi tätä leipää etsiä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokeile ruisläpyskää myös pitsapohjana - meillä nimittäin käytetään tuohon tarkoitukseen tortillalettuja! Kommentoi L, A1

S kirjoitti...

L, nyt muuten sanoit taikasanon! Loistava ajatus! Tätä testataankin pikapuoliin. Joskus tuntuu, että ainoa ruoka, mitä jääkaapin sisuksista saisi, olisi pizza, mutta ei viitsisi ryhtyä tekemään pohjaa. Tuollahan sen tosiaan voisi kuitata.

Related Posts with Thumbnails