keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Leijonan rauhaa

Löwenruh'n puisto sijaitsee Tallinnan Kristiinen kaupunginosassa, varsin vilkkaiden Mustamäe teen ja Linnu teen risteyksessä. Hieman harmillisen meluisasta sijainnistaan huolimatta puisto vanhoine puineen, kivisiltoineen ja kanavineen on hieno kuin mikä.

Puiston alueella on aikanaan sijainnut Löwenruh'n suvun kesähuvila. Ensimmäinen omistaja, jonka mukaan huvila sai nimensä, oli baltiansaksalainen poliitikko Friedrich von Löwen. Vuonna 1886 huvila paloi tulipalossa.

Puiston vierellä on myös yksi parhaimmista lasten leikkipaikoista, joihin olen törmännyt. Siellä on eri ikäisille tenaville jos jonkinlaista keinua ja kiipeilytelinettä. Leikkipaikka on varsin uusi, joten kaikki on siistiä ja hyvässä kunnossa.

Löwenruh'ssa olimme eilen J:n kanssa päiväkävelyllä, miltä reissulta alla olevat kuvat. Puisto on mainio piknik-paikka, ja onpa siellä myös ainakin yksi geokätkö, jota en ole löytänyt, kun ei ole gps-vehjettä. Virolaiseen tapaan puistossa myös toimii langaton verkko kesäkuukausien aikana.

 

 

 
Posted by Picasa

4 kommenttia:

Rännumees kirjoitti...

Näyttää hienolta paikalta. Tulenkin Tallinnaan ensi viikolla muutamaksi päiväksi niin sitten pääsen katsomaaan omin silmin.

Rännumees kirjoitti...

Lisään vielä että piti heti mennä katsomaan delfin karttasivulta miltä se näyttää ilmakuvassa.

Rännumees kirjoitti...

http://et.wikipedia.org/wiki/L%C3%B6wenruh%27_park

Tuossa jotain informaatiota siitä puiston historiasta.

S kirjoitti...

Kappas, et ollut paikan päällä vielä käynyt! Kyllä siellä kannattaa pyörähtää. Älä nyt odota mitään jättipuistoa Kadriorgin tyyliin, alue on äkkiä kierretty, mutta kiva se on silti.

Rännumehelle ja muillekin vielä tiedoksi, että puiston reunalle, puistoon vievän kivisillan kupeeseen, avattiin kesällä oikein viihtyisä Cafe Löwenruh. Sielläkin J:n kanssa käytiin mehua ja pikkusuolaista nauttimassa, mutta en valitettavasti voi paikkaa kehua. Tilausten toimittaminen kesti ikuisuuden, vaikka asiakkaita ei ollut lisäksemme kuin pari. Kun eväät sitten lopulta eteemme tulivat, oli kaikki jo kylmää. Lautasella olleet vihanneksetkin näyttivät siltä, että ne oli aseteltu siihen edellispäivänä. Lastenistuinta ei myöskään ollut ravintolassa vielä tarjolla.

Harmi että näin, sillä kahvion hinnat olivat todella edulliset ja sijainti mainio. Täytyy nyt vielä joku toinen kerta käydä testaamassa päiväkahvit, mutta jos ei sittenkään onnistu, niin voi antaa olla.

Rännumees, jos käyt kahvilassa, niin kerro, millaista oli!

Related Posts with Thumbnails