perjantai 15. lokakuuta 2010

Ilmaista hupiaTallinnan pääkirjastossa, hienossa vaaleanpunaisessa vanhassa kivitalossa Vapauden aukion nurkalla, olen käynyt paljon itsekseni, mutta vasta tänään selvisin sinne yhdessä lasten kanssa. Sillä onhan sielläkin toki oma lastenosastonsa, jonka arvelin J:tä kiinnostavan.

Ja kiinnostihan se. Vietimme kirjastossa pitkän tovin kaikenlaista lueskellen. J:n mielestä hienointa taisi olla pieni lukunurkka, jossa isoilla tyynyillä ja patjoilla köllötellen sai lukea kirjoja ja lehtiä. Äiti tosin meinasi nukahtaa Fatboy-tyynyille. Mikä parasta, lastenlehtien hyllystä löytyi Salama McQueen -lehtiä, joita hartaasti tavasimme.

Itse pohdiskelin, mitä tehdä vironkielisten kirjojen kanssa. Kun kerran kirjastossa ollaan, niin lukea pitää. Mutta samalla olen sitä mieltä, että tankero-ääntämykselläni ei olisi järjellistä pojalle kirjoja viroksi lukea. Toisaalta simultaanitulkkauskin on kömpelöä. Tänään päädyttiinkin enemmän katselemaan kuvakirjoja ja tutustumaan paikkoihin. No, ehkä otan asian liian vakavasti. Tärkeintä on se, että kirjasto tulee tutuksi ja tärkeäksi ja siellä on lasten mielestä kiva käydä.

Valitettavasti muutoin positiiviseen asiaan on pakko liittää vähän märinää. Kirjastoon pääseminen on nimittäin vaunujen kanssa todella hankalaa ja pyörätuolilla kulkijalle uskoakseni täysin mahdotonta. Kirjaston ulko-ovelle on ensin kadulta muutama porrasaskelma, ilman luiskaa. Oven takana on eteinen, jossa pitää nousta jyrkkä portaikko varsinaiseen eteiseen. Siinä on luiska kärryille, mutta jyrkkyys ja ahtaus tekee liikkumisesta hankalan. Yksinäinen pyörätuolin käyttäjä ei taatusti selviäisi siitä. Esteetön Tallinna on vielä aika kaukainen haave, kun kirjaston kaltaiseen peruspalveluunkin on noin työläs päästä.

4 kommenttia:

I kirjoitti...

Ensin katsoin kuvasta että nyt olette jossain kylässä, mihin U on tehnyt lastenhuoneeseen seinämaalauksen. Aivan samanlaista kuviointia tunnistan nähneeni alttotoverin nuottien sivuilla ja vähän muuallakin. Varsinkin tuo kettu! Onko nuottisi tallessa U vai kävitkö piirtämässä Tallinnan kirjaston seinään? :)

S kirjoitti...

Hihii, nyt kun sanot, niin yhdennäköisyys on melkoinen! Ne on varmaan käyneet salaa skannaamassa mun Salve Reginan nuottejani :D

U kirjoitti...

Mäkin ihailin seinää, se on ihanan täyteen väkerretty! Ja just ajattelin että onpa söpö kettu, hihii... Kummipojan seinällä on samantyylinen kettu, joka soittaa kanteletta. Ja säkkipilliä soittava susi. :)

S kirjoitti...

Voi U, sinä voisit aivan hyvin suunnitella jollekin tapettifirmalle lastenhuoneen tapetin!

Related Posts with Thumbnails