tiistai 19. lokakuuta 2010

Klementiini-tukiryhmä

Hei, olen S ja olen mandariiniriippuvainen.

Se alkoi jo kun olin ihan pieni. Talven tullen meille ostettiin aina paljon mandariineja ja aloin pitää niistä kovasti. Joulun aikaan perheessämme kului keltaisia hedelmiä useita laatikollisia.

Nyt aikuisena ostan itse talvisin hyvin paljon mandariineja. Voin ostaa parin kilon pussin kaupasta ja syödä sen lähes kokonaan yhdeltä istumalta. Kun kerran aloitan, en pysty lopettamaan niiden syömistä. Se vain tuntuu hyvältä ja oikealta. Pitäisikö minun huolestua?

Syön mandariineja niin paljon, että tunnistan laadukkaan tuotteen helposti. Hypistelen hedelmiä kaupassa, tunnustelen kuorta ja tiedän täsmälleen, millaisessa hedelmässä on siemeniä tai mitkä mandariinit ovat ärsyttävän kuivia syötäväksi. En juuri koskaan erehdy. Eikö tämä ole vähän, hmmm, omituista?

Pelkään, että tartutan tämä lapsiini. Esikoinen ei kyllä näistä hedelmistä pidä, mutta nuorempi tuntuu innostuvan niistä kovasti. Tämä hieman arveluttaa, sillä olen huomannut, että tätä samaa riippuvuutta on sukulaisissani. Onko mandariiniriippuvuus geeneissä?

Olenko hullu? Mistä voin hakea apua? Muutunko keltaiseksi?

Kiitos kun kuuntelitte. Toivottavasti tarinastani on apua mahdollisille muille kaltaisilleni. Ette ole yksin!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Olen E ja tunnustan, että olen myös sekä mandariini että vähän appelsiini riippuvainenkin. Olen luullut olevani yksin tämän ongelman kanssa. Talvi on pahinta aikaa ja kesäksi hieman helpottaa. Joskus olen pystynyt olemaan erossa muutaman kuukauden, mutta sitten taas ratkennut..

Anonyymi kirjoitti...

Miellä taas esikoinen S, 4 vuotta, vaikka eläisi mandariineilla. Hän nykyään myös kuorii ne tarpeen vaatiessa itse. Hän pitää toki myös muista hedelmistä ja vihanneksista jopa niin paljon, että häntä esimerkiksi painostetaan syömään pihvi loppuun ja sitten saa lisää keitettyä porkkanaa.

Kuopus T, 1v2kk, ei ole lainkaan innostunut juuri mistään hedelmistä, eikä juuri vihanneksistakaan. Hänessä on selvästi perinteisempää kulinaristin vikaa.

Ehkä sinä, rakkahin S, korvaat vuoden aikana kertynyttä kasvisvajetta mandariineilla...

Väikis

S kirjoitti...

E, ymmärrän tunteesi täysin! Tavataan tukiryhmässä! :)

Väikis, siis tiedän, mitä tuon seuraavaksi S:lle tuliaisiksi. He's the man!

Mitä tulee kasvisvajeeseen, niin täytyy sanoa, että tämän vuoden aikana lopullisesti entisestä makkaranpurijasta on kehittynyt varsin monipuolinen rehunsyöjä. Kurkkuun ja paprikaan en edelleenkään taivu, mutta jääkaapissa on nykyisin asioita, joita en vielä vuosia sitten olisi voinut kuvitellakaan. Näin elämä opettaa. Ja lapset.

Related Posts with Thumbnails