lauantai 24. joulukuuta 2011

Joulutoivotus

Nyt on alkusointuintoisen tähtihetki. Voisin laittaa postauksen otsikoksi "Aatonaatto Alcatrazissa". Mutta enpä viitsi, se olisi liian ilmeistä :)

Tänään tosiaan kävimme jouluvieraidemme kanssa entisellä vankilasaarella, mistä kuvia ja tarinaa myöhemmin. Oli erittäin mielenkiintoinen reissu.

Turistimatkoista huolimatta tultiin taas jouluun, vaikka näissä maisemissa sitä on kovin hankala uskoa.

Lahden takana laskeudutaan pyhien viettoon. Kaksi vuotta sitten toivottelimme teille lukijoille hyvää joulua vironkielisen joulurauhanjulistuksen tekstin sanoin. Teemme saman nyt.

Hyvää, itse kullekin juuri sopivaa joulua! - Häid, rahulikke jõulupühi! - Merry Christmas!

"Homme, kui see on Jumalale meelepärane, jõuab kätte meie Issanda ja Lunastaja armurikas sünnipäev. Ja seepärast olgu nüüd välja kuulutatud üleüldine jõulurahu, ja olgu kõik asjaosalised üles kutsutud seda püha pühitsema sobiliku hardumusega, ja ka muidu ennast üleval pidama rahulikul ja viisakal kombel.

Kes aga selle rahu vastu eksib ja jõulurahu seadusevastase või ka ebasobiva käitumisega rikub, seab ennast sellega raskendavate asjaolude kätte süüdi ja langeb karistuse alla, nagu seda igaühe kohta seadus ja korraldused ette näinud on. Ja lõpetuseks olgu kogu riigi elanikkonnale soovitud rõõmurikkaid jõulupühi ja jõulurahu, mis kestku terves riigis kanutipäevani."

3 kommenttia:

Suski kirjoitti...

Hyvää joulua teillekin! Mulla onkin joulunpyhiksi tekemistä, kun 3kk:n tauon jälkeen on taas netti käytössä ja pitää lukea kaikki tapahtumat siltä ajalta. =D

Tuli taas ikävä Tallinnaan, kun luin tuota eestinkielistä tekstiä. Sinne pitää vielä joskus päästä takaisin.

Terkuin Suski ja perhe, jotka muuttivat Tallinnasta Pietariin syyskuussa

S kirjoitti...

Kiitokset! Tässä kohtaa toivotan hyvää loppuvuotta ja onnea alkavaa vuoteen ja uuteen elämänvaiheeseen. Pietari mahtaa tuntua valtavalta metropolilta Tallinnan jälkeen. Voikaa hyvin!

Suski kirjoitti...

Kiitoksia! Juu onhan tämä vähän eri kokoluokan kaupunki. =) Toisaalta olen kyllä viihtynyt, mutta toisaalta on tällä kaupungilla huonotkin puolensa: Matkat on pitkiä, liikennettä hirveesti ja ilma saasteista. Mutta eipä ainakaan nähtävyydet lopu ihan heti kesken! =)

Oikein antoisaa pian alkavaa vuotta teillekin!

Related Posts with Thumbnails