keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Tapanina viidakossa

Jouluaaton ja joulupäivän kotona lötköilyn jälkeen oli aika lähteä Suomen-vieraidemme kanssa tapaninpäivän ajelulle San Franciscoon.
Kohteemme oli California Academy of Sciences, joka sijaitsee Golden Gate Parkissa aivan lähellä Japanilaista teepuutarhaa, jossa taannoin vietimme T:n kanssa iltapäivän.


CAS on vähän kaikkea: tiedekeskus, akvaario, planetaario ja sademetsä. Siis aika iso. J:n ja K:n turnauskestävyys oli tällä reissulla hyvä ja kiinnostavaa nähtävää oli riittävästi, joten planetaariota lukuun ottamatta ehdimme nähdä melko hyvin kaiken. Lapsia tuntuvat kiinnostavan erityisesti valtavat akvaariot, joiden suurten seinien edessä on hienoa ihmetellä merenalaista elämää.


K teki tuttavuutta anakondan kanssa. Onneksi oli lasi välissä.

Amazonilla pääsee vessaan.


Sammakko oli liimautunut terraarion lasiin.


Tämä kuva on otettu suunnilleen puolessa välissä sademetsäkerroksia. Sademetsää kierrettiin rataa pitkin kerroksesta toiseen ja saatiin näin käsitystä siitä, millaista kasvillisuutta ja eläimistöä eri korkeuksissa on. Sademetsään mentiin "ilmalukkohuoneen" kautta, joten ilma sademetsässä oli sitä mitä pitääkin - kuuma ja hyvin kostea. Oli melkoinen kokemus: upeat perhoset lentelivät ympäriinsä ja papukaijat istuivat puussa.


CAS:n katto on nimeltään Living Roof, elävä katto. Näin talvisaikaan siellä ei kummoista väriloistoa ole, mutta ovathan nuo katon muodot vähän muuta kuin Älvsbyhusin talomalliston kattovaihtoehdot.


Sisällä museossa oli minun silmääni harvinaisen havainnollinen kuvaesitys maapallon synnystä ja kehityksestä nykyiselleen.


Albiino alligaattori. Elikko on luonnonoikku, joka ei oikeassa luonnossa pärjäisi.


J ja K ihmettelevät "Nemo-kaloja" (äidin eksoottisten kalojen tuntemus perustuu lähinnä Nemoa etsimässä -elokuvaan...)

En taaskaan muista tämän levän nimeä, mutta se saa aina mielikuvitukseni liikkeelle. Se näyttää vedessä kelluvalta merenneidolta tai synkemmin ajateltuna veteen hukkuneelta naiselta, jonka hiukset liikkuvat virtausten tahtiin. Tämä on jokin Kalifornian merenrannoille tyypillinen levä, sillä se on ollut kaikissa akvaarioissa ja eläintarhoissa, joissa olemme täällä käyneet.

Lyhyestä virsu kaunis. CAS on ehdottomasti käymisen väärti. Menkää, jos mahdollisuus on (ja menkää ajoissa aamulla, keskipäivällä väkeä alkaa olla tosi paljon).
Posted by Picasa

3 kommenttia:

U kirjoitti...

Ooh, näyttääpä hienolta paikalta! Albiinoalligaattori ja kaikkea!

Sademetsähuoneen käytävät muuten näyttävät ihan samanlaisilta kuin puiden latvoissa kulkevat käytävät Otwayn luonnonpuistossa Australiassa. Sekin oli sademetsä. :)

Kirsi kirjoitti...

Aika upean näköinen paikka! Juuri sellainen missä meidän lapset viihtyisivät loistavasti ;)

S kirjoitti...

U, hieno oli, ja saipahan edes vähän tuntumaa sademetsään, mutta esim. just Australiassa se lienee vähän toista :)

Kirsi, kyllä vain, monenikäiset tenavat näyttivät paikassa viihtyvän.

Related Posts with Thumbnails